28-29/11-2009

Fredag d.27 drog jeg afsted til fyn hvor Dansk Fell Pony Forening skulle afholde novembershow, det var første gang der i Danmark blev afholdt et Fell pony bedømmelses show efter det engelske forbunds regler.
Jeg havde taget Lobby (Lobke) med og så havde jeg lånt Michaks Jaguar med af Lis & Ove.
Lørdag startede vi med Fell seminar  hvor den højt kvalificeret engelske dommer gennem 25 år, Peter Boustead underviste os i alt lige fra Fell ponyens naturlige omgivelser til dens eksteriør og bevægelse. Derefter var der følbedømmelse og lidt undervisning i hvad der ses på ved føl, dette stod Roy Ottink for, han er uddannet engelsk dommer og avler gennem mange år i holland.
Efter følbedømmelsen var det Fell show. De tilmeldte ponyer blev bedømt ud fra det engelske bedømmelsessystems principper.

Michaks Jaguar var den første jeg var inde med, der var kun 2 i hans klasse. Han blev klasse vinder og senere på dagen vandt han titlen som bedste dansk avlede pony, han fik 108 point ud af 125.
Så kom turen til Lobby, der var 3 i hendes klasse. Hun blev klasse vinder med 108 point ud af 125 og senere på dagen vandt hun titlen Reserve Champion med udtalelse fra dommerne om at hun er en af de bedste hopper vi har i Danmark😀.

 
 
Lobby, Michelle, Peter Boustead, Roy Ottink og Casper Fink.
 
 
 
 Bedste danskavlede Fell pony-
Michak's Jaguar.
 
Jeg får overrakt rosetten af dommer Roy Ottink.
 
 
 
 
Søndag havde foreningen den ære at kunne præsentere medlemmerne for et mønstringskursus afholdt af Christian Springborg - Junior Verdensmester i mønstring.
Han fortalte om klargøring, træning op til fremstillingen, opstilling og selve mønstringen af både hopper, hingste, ungdyr og føl. I undervisningen brugte han Lobby da hun er en meget dygtig og veltrænet pony. Efter Christians meget kompetente undervisning kunne de som ønskede det få en lille lektion i mønstring af deres egen pony, hvor Christian Springborg var behjælpelig med råd og vejledning.

Stutteri Michak vil gerne sige tak for de fine sponsor gaver fra:
Brogaarden foder,
Toprun,
Land & Fritid,
Horse House,
Stutteri Fallohide.

Stort tak til Dansk Fell Pony Forening for et super godt NovemberShow, vi ses igen i 2010.
 
Christan Springborg sammen med mønstrerne og deres ponyer.
 
 

10/9-2009

Så kom dagen hvor skønne Jinny skulle rejse. Vognmanden som skulle hente hende holdt her hos os og sov i nat, så da klokken var 04,55 var han i stalden og 05,00 stod Jinny i lastbilen.
Held & lykke til Benedicte og familie med hende.

 

 

5-7/6-2009

Så er Roskilde Dyrskue overstået og det gik over alt forventning med fell ponyerne, Jinny var bare med som show hest og hun tog bare det hele så cool.

Lobby skulle selvfølgelig i ringen samtidig med vores shetlandspony Rositta så jeg havde min veninde Susanne til at fremvise hende for vores engelske dommer og de stilte sig på fløjen i 3 års holdet med 10 i helhed og 24 point. Da de oprangerede alle de udstillede fell ponyer stilte hun sig også på fløjen og blev bedst i racen.
Ud over det gik de videre til konkurrencen om skuets bedste 3 års hoppe hvor hun blev nr 12/12 og de blev udtaget til mønstringskonkurrencen og så fik hun tildelt ærespræmie.
Med 2 fløj hopper kan vi vist kun sige det har været et godt skue.
Vi vil gerne sige tak til Heri rideudstyr og Dansk miniatureheste forening for gaverne.